Alexander Abdallah

Medverkar säsongen 2017/2018 i Romeo & Julia och Rapunzel.

Varför vill du vara skådespelare?
– Min nyfikenhet på människan och driv att inspirera andra människor. Lägg därtill att jag är en tokig och kreativ människa. Det har lett till att jag blivit skådespelare.

Vad är det modigaste du har gjort – på scen respektive utanför scen?
– Det modigaste är att jag vågade testa på teater när jag var 18 år och sedan drömma om att komma in på scenskolan. Mina föräldrar och vänner förstod inte riktigt vad jag höll på med när jag sluta spela fotboll och hoppade på en teaterkurs. På scen är allt jag gör modigt eftersom jag oftast när jag får manuset tror att jag verkligen inte kommer klara att säga en enda replik. Några veckor senare står jag där och gör allt jag trodde att jag inte skulle klara av.

Vad är det dummaste du gjort?
– När jag var 12 år fick jag en ny mobil av mina föräldrar. En Sony Ericsson Z600. Det var dåtidens hippaste mobiltelefon. Jag var kär i en tjej och ringde henne väldigt mycket. Efter en månad fick mina föräldrar en räkning på 8 000kr.

Vem vill du bli återfödd som?
– En superhjälte. Jag skulle vilja ha egenskapen att teleportera mig. Då skulle jag förflytta mig till varmare grader varje dag och sen ta mig tillbaka till Helsingborg stadsteater under arbetstid.

Hur gör du för att spränga dina gränser?
– Försöker bli medveten om dem och därefter slänga mig ut och se vad som händer. Tappa kontrollen och bara få livet leva sig självt.

Vad är det bästa med att jobba som skådespelare?
– Att få möta publik både under föreställning och speciellt efter: att få träffa på människor som blivit inspirerade och påverkade.

Vad måste du göra innan du går upp på scenen?
– Tänka alla katastroftankar jag kan komma på. Ha alla tvångstankar som finns och övertala mig själv att det kommer att gå bra. Jag brukar också fastna på en replik som jag tror att jag inte kan tillräckligt och få lite panik över att jag ska tappa den på scen. Sen slänger jag mig ut på scen och låter nuet överraska mig. Jag försöker lita på allt förarbete.

Facebook, Instagram eller Snapchat?
– Jag är en flitig instagrammare. Min profil är öppen för att finnas tillgänglig för andra människor som är nyfikna på vad en skådespelare gör på fritiden. Till exempel vad en skådespelare äter till frukost… Eller jag äter inte frukost. Och matbilder brukar jag faktiskt inte lägga upp. Förutom hamburgare. JAG ÄLSKAR HAMBURGARE! Nej men jag är väldigt beroende av Instagram faktiskt.