Ljudtekniker till Helsingborgs Stadsteater

Vill du få chansen att tillhöra en av nordens största kultur- och evenemangsbolag? Helsingborgs Stadsteater söker en ljudtekniker. Är det du? Läs vidare och sök redan idag.

Om bolaget

Helsingborg Arena & Scen AB har hela staden som sin arbetsplats. Vi skapar upplevelser, möten och evenemang med variation och bredd. Både för helsingborgare och besökare varje dag året runt. Många av evenemangen sker i stadsrummet men huvudsakligen på stadens idrottsarenor och kulturinstitutioner så som Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborgs Konserthus och Helsingborgs stadsteater. Även Evenemangsenheten och Helsingborg Convention Bureau ingår i bolaget som är helägt av staden.

Helsingborgs stadsteater invigdes 1921 och är en av Sveriges äldsta stadsteatrar. Målsättningen är att vara en av regionens ledande kulturinstitutioner med en bred, kvalitativ och angelägen repertoar som speglar vår samtid och mångfald.

Arbetsbeskrivning

Som ljudtekniker på Helsingborgs stadsteater ansvarar du för framtagning av ljudteknik och ljudtekniska lösningar till teaterproduktionerna i samråd med ljuddesigners och/eller regissör. I arbetet ingår att rigga och underhålla ljudutrustning, programmering av föreställningsljud, samt livekörning av mikrofoner och programmerade ljudeffekter under föreställning.

Kvalifikationer

Du ska ha en hög ljudtekniskt kompetens med erfarenheter från teater eller dans, vara duktig på teamarbete över kompetensgränserna. I funktionen som ljudtekniker krävs att du är strukturerad, driven och ansvarstagande med en blick för helheten i produktionen. Det är bra om du har erfarenhet av att ha jobbat både i stora scenrum och i mindre sammanhang och är förtrogen både med liveljud, inspelning/redigering/körning av ljudeffekter och studioinspelning

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av t.ex. ljusteknik och/eller video- och projektionsteknik för scenföreställningar.

  • Relevant ljudteknisk- eller teaterteknisk högskoleutbildning, eller motsvarande
  • yrkeserfarenhet och minst 3 års yrkeserfarenhet av ljudtekniskt arbete inom teater-/dansföreställningar.
  • Kunskaper i engelska i tal och skrift
  • God datorkunskap
  • Samarbetsförmåga och social kompetens
  • God förmåga till självständigt arbete och ansvarstagande
  • Mycket goda kunskaper inom ljudteknik, liveljud och ljudprogrammering (teatern använder sig av QLab). Även god kunskap inom studioinspelning
  • Kunskaper inom ljusteknik och videoteknik/projicering är meriterande.
  • B-körkort

Övrig information

Placeringsort: Helsingborg

Anställningsform: Tillsvidare (vi tillämpar 6 månaders provanställning)

Omfattning: Heltid (arbetstiden kan förläggas både kvällar och på helger)

Tillträde: 2018-01-15 eller efter överenskommelse

Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Föreställningsteknisk chef: Jonas Sandberg, 072-966 67 79, jonas.sandberg@helsingborg.se. Facklig kontaktperson: Mia Petersson, 070-733 35 38, Teaterförbundet avd 8 mia.petersson@helsingborg.se.

Läs mer om bolaget på: www.stagebackstage.se

Ansökan

Om du är rätt person för tjänsten – varmt välkommen att mejla din ansökan till rekrytering.hasab@helsingborg.se. Vi vill ha din ansökan senast 2017-12-15.