Välj datum Köp nu
6 Apr, 2018 - 9 Maj, 2018 Lillan

I rollerna: Gustav Berg , Cecilia Borssén , Nils Dernevik , Kajsa Ericsson , Oldoz Javidi , Danjin Malinovic , Kim Bergkvist , Kenny Olsson

Idioterna.

Några vänner flyttar in i en villa i norra Helsingborg. Under den sysslolösa sommaren genomför de en fullkomligt smaklös och uppseendeväckande undersökning. De lurar sin omgivning genom att spela utvecklingsstörda, för att utmana och skaka om i det sociala spelet. Och för att ta reda på vad som sker när en släpper helt på sina hämningar. Vad händer när idiotin tillåts ta över? Hur experimentet faktiskt påverkar dem själva är ingen av dem beredda på.

Den danske filmskaparen Lars von Triers kultförklarade dogmafilm Idioterna från 1998 blir i vår teater på Lillan. Regissören Anja Suša gör en högaktuell dramakomedi som inspirerats av filmen, men som moderniserats och placerats i ett samhälle där alternativa sanningar sprids på nätet och där inget är vad det först verkar vara. Idioterna är en politiskt brännande pjäs med ironiska och bisarra undertoner som får dig att skratta av igenkänning och rysa av obehag.

Det är tredje gången prisbelönta Anja Suša gästar Helsingborgs stadsteater. Här har hon tidigare regisserat publik- och kritikersuccéerna Vår klass (2015) och Det löjliga mörkret (2016).

Av: Fritt efter Lars von Triers film

Bearbetning: Tom Silkeberg och Anja Suša

Regi: Anja Suša

Dramaturg: Tom Silkeberg

Scenograf och kostym: Helga Bumsch

Ljus: Emanuel Arvanitis

Koreografi: Damjan Kecojevic