Välj datum Köp nu
9 Dec, 2017 - 3 Feb, 2018 Storan

I rollerna: Alexander Abdallah , Evamaria Björk , Nils Dernevik , Hanna Englund , Oldoz Javidi , Lisa Larsson , Emma Mehonic , Robert Olofsson

Rapunzel.

Om hur det är att vänta. Och längta. Om att bli både bortbytt och bortskämd. Om att ha världens längsta fläta, men världens minsta röst. Tills man börjar sjunga, så tornet man är inmurad i skakar. Och sen kan vad som helst hända.

I sagan om Rapunzel byter en nybliven mamma bort sitt barn mot en magisk växt som hon inte kan sluta äta. Barnet Rapunzel växer upp, älskad av sin nya mamma som vill ge henne allt, utom frihet. Hon stänger in Rapunzel i ett torn utan dörr och där upptäcker Rapunzel att hon har en röst. Den leder henne ut på en krokig och farlig väg – men om hon går den till slut, så kan hon hitta både friheten och en borttappad kungason.

Teater full av rörelse och dans full av ord. Teaterchef Kajsa Giertz, prisbelönt regissör och koreograf, sätter upp årets familjeföreställning på Storan. En berättelse för hela familjen som är kryddad med ett hänförande vackert scenrum signerat Helle Damgaard.

Av: Giertz/Steinmo fritt efter bröderna Grimms saga

Text: Marina Steinmo

Regi och koreografi: Kajsa Giertz

Scenografi och kostym: Helle Damgaard

Ljus: Mikael Sylvest

Musik: Jeanette Albeck

Dramaturg: Tom Silkeberg