Skolombud

Skolombud

Skolmaterial
Rapunzel: skolmaterial_rapunzel
Sagan om Sverige: skolmaterial_saganomsverige

Bakom kulisserna
Ta chansen att se vad som händer bakom scenen på Helsingborgs stadsteater genom vårt elevprogram för åk 4 samt särskolan. Det är kostnadsfritt och det finns möjlighet till fri bussresa till och från Stadsteatern.

Helsingborgs stadsteater är på många sätt en unik teater i Sverige. När teatern byggdes 1976, beslutade man sig för att all tillverkning av dekor och kostymer med mera skulle ske i huset. Därför finns det både snickeri, målarateljé, attributverkstad, kostymateljé, patineringsverkstad, rekvisitaverkstad samt peruk- och maskateljé. Ytterst få saker tillverkas utanför huset. Teaterns två scener, Storan och Lillan, har ett modernt och spännande scenmaskineri.

Stadsteatern erbjuder en rundvandring för en klass år gången på måndagar under höst- och vårterminen 2017/2018. Vi visar scener och verkstäder och berättar hur en teaterföreställning växer fram.

Boka visning
Ni bokar er visning genom att mejla josefin.persson4@helsingborg.se. Uppge namn, skola, antal elever plus pedagoger, telefonnummer och vilket/vilka datum ni kan. Vi erbjuder två tider på måndagar, kl. 09.30 och 11.00 med start den 28 augusti.

Om ni har frågor
Vill ni veta mer om projektet och ert deltagande Välkomna att kontakta skolkoordinator Josefin Persson: josefin.persson4@helsingborg.se eller ring 0709-90 56 88.

Varmt välkomna!