Välkommen till säsongen 18/19.

Ett spännande spelår med något för alla.
Säsongen 2018/2019 bjuder på en högst varierande repertoar. Det blir musikal, relationsdrama och samhällskritik i form av humorladdad dockteater för vuxna. Helsingborgs stadsteater presenterar åtta uppsättningar spelåret 2018/2019 varav fyra är samproduktioner.

Jeanne d’Arc.
Storan 15 sept–27 okt 2018.

Under Frankrikes mörkaste tid lever Jeanne d’Arc, en ung kvinna med ett stort, nästintill omöjligt uppdrag. Tack vare sin fenomenala krigsstrategiska förmåga och ett brinnande hjärta leder hon kungens här mot Orléans befrielse. Där kunde historien ha tagit slut. Istället dras hon in i den smutsigaste av rättegångar, en ojämn maktkamp med dödlig utgång. Med Emma Broomé i titelrollen och Peter Haber som domaren Pierre Cauchon.

Drottningens juvelsmycke.
Lillan 29 sept–2 nov 2018.

Alla blir förälskade i den gåtfulla balettdansösen Tintomara. Hon kan inte älska någon. Klassikern Drottningens juvelsmycke leker med alltid lika heta teman som lust, kön, identitet och skuld. I regissören och koreografen Örjan Anderssons händer blir den en härlig teaterkaramell med färgsprakande kostymer, många förväxlingar och mycket humor.

När då då.
Lillan 17 nov–8 dec.

Varje lördag packar Bobo väskan och åker till pappa. Han har lovat att de ska åka till månen. Men det bidde inte så. Sedan lovar han att de ska åka till Bollnäs. Men det bidde inte så heller. Efter att pappa lovat och lovat och lovat sätter Bobo ned foten. Älskade författaren och illustratören Pija Lindenbaum skapar tillsammans med kompositören Niklas Brommare en sagolik och lekfull opera för barn. Föreställningen regisseras och koreograferas av Kajsa Giertz och är ett samarbete med Kungliga Operan i Stockholm och Helsingborgs Symfoniorkester.

En julsaga.
Storan 1 dec 2018–26 jan 2019.


I årets stora familjeföreställning möter vi Maria Kulle i rollen som Ebenezer Scrooge. En julsaga är en rysligt spännande historia där den elake och girige, men också ensamme Scrooge, ser sanningen i vitögat efter mötet med tre julspöken. Det är en magisk berättelse om gemenskap och kärlek. Och om hur livets orättvisor kan forma en människa.

Knutpunkten.
Lillan 26 jan–2 mars 2019.


Välkommen till Knutpunkten, Helsingborgs mest omdebatterade byggnad! Ett nav för resande, den hektiska mötesplatsen, arbetsplatsen. Platsen för alla som inte passar in. Symbolen för den segregerade staden. Kliv in och låt oss värma dig i vinter med vår ömsinta och roliga skildring av kärlek, klass, liv, död och… turandets tuborgsdoftande frestelser.

First Lady.
Foajéscenen 2–24 feb 2019.

Gunilla växte upp i Kvidinge, men bor i Stockholm. Hon var servitris innan hon träffade Göran, men nu är han död. Precis som hennes älskade bichon frisé Flossy. Göran kallade sig entreprenör och Gunilla har tagit över hans verksamhet. Men är det verkligen det här hon vill göra? Och vem är hon egentligen nu? Författaren Lotta Olsson återvänder till sin hemstad med monologen First lady, skriven för Maria Kulle. First lady är ett samarbete med Klara Soppteater, Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

En alldeles särskild dag.
Storan 2 mars–18 maj.

När Hitler besöker Mussolini samlas folket i Rom för att fira. Det är en historisk dag men hemmafrun Antonietta kan inte gå. Av en slump träffar hon grannen, antifascisten Gabriele, och i varandras närhet blir de smärtsamt medvetna om sina ensamma liv. Denna nyskrivna musikal skildrar ett oväntat och innerligt möte mellan två till synes helt olika människor. I huvudrollerna ser vi Anki Albertsson och Stefan Clarin.

En samproduktion mellan Helsingborgs stadsteater och Malmö Opera.

Woyzeck.
Lillan 6 apr 2019–16 maj 2019.


I Woyzecks värld är allt till salu. Kroppar, tjänster och kärlek. Den fysiska och psykiska pressen är så stor att vem som helst kan explodera. Regissören Erik Holmström skildrar ett samhälle där människor får kompromissa med sin moral och sin integritet för att överleva. Han fyller teaterklassikern Woyzeck med svart humor och popkulturella referenser. Woyzeck är ett samarbete med Malmö Dockteater.

Bläddra i säsongens program

Välkommen till säsongen 18/19.