fbpx
Teatern ger plats för lunchkör och nattsudd.

Med humor, livemusik och avslappnat barhäng vill teatern bjuda in till en ny och självklar mötesplats i Nöjeshelsingborg. INNERFICKAN är en av flera spännande nyheter inom ramen
för StadsteaternPLUS.

Konstnärlige ledaren för StadsteaternPLUS, Evamaria Björk, är också den som frontar en av teaterns nya satsningar; INNERFICKAN på Storans sidoscen.
–Det som lockar folk är bra livemusik, barhäng och underhållning. Allt det ska INNERFICKAN innehålla. Och förhoppningsvis kan vi utöka med fler datum nästa spelår, säger hon.

StadsteaternPLUS är samlingsnamnet för teaterns satsning på ett rikt och spännande utbud utanför de ordinarie teaterföreställningarna. Syftet är att locka ännu fler till teaterhuset.

–Det är en demokratisk fråga. En stadsteater ska fungera ungefär som stadsbiblioteken gör. Den ska vara en plats för alla, en plats som känns naturlig att gå till för att träffa andra, fika och uppleva saker tillsammans. Därför vill vi erbjuda mer, säger producenten Elin Heijkenskjöld som ingår i StadsteaternPLUS arbetsgrupp.
Med ett förflutet som körledare brinner hon inte minst för Lunchkören, som är en annan av de helt nya programpunkterna.
–Vi drar fram ett piano och efter att ha värmt upp sjunger vi i 30 minuter och sen går man hem eller tillbaka till jobbet. Det är enkelt och kul, säger Elin Heijkenskjöld.
Med allt från Annika Norlin till Evert Taube i sånghäftet hoppas teatern attrahera både de lite äldre och dem som arbetar och är sugna på att göra något roligt under lunchpausen.
–Man behöver inte anmäla sig i förväg. Inte heller kunna sjunga
eller läsa noter. Det är bara att komma hit och vara med när man
har lust.

Förutom nyheterna INNERFICKAN och Lunchkören lanserar StadsteaternPLUS också Ljuset på som belyser angelägna, aktuella ämnen tillsammans med inbjudna gäster.
– Jag tror att folk lockas till en teater om det märks att vi är en del av vad som händer i staden och världen – internationella kvinnodagen, Springtime, kanelbullens dag… Smalt och brett, stort och smått. Det finns massor att göra, säger Evamaria Björk.

Teatern ger plats för lunchkör och nattsudd.