Säsongen 2020/2021

Kära publik!
Efter en ovanlig vår präglad av coronavirus och tomma salonger är det med glädje jag hälsar välkommen till ett nytt spelår. Det är alltid pirrigt att presentera en ny säsong, men i år bultar hjärtat lite extra.

Det här spelårets tema är nostalgi. Och vem längtar inte tillbaka till tiden då vi kunde resa, krama varandra och tillsammans med andra människor beröras och kanske uppröras av teater och konst? Fritt översatt betyder ordet nostalgi ”smärtsam hemkomst”. Eller en känsla av bitterljuv längtan till en tid eller plats där allt var bättre än det är nu. Säsongens föreställningar förhåller sig på olika sätt till denna känsla.

Med teaterns kraft att berätta om livet och om oss människor, och med nostalgin som ledstjärna, vill vi erbjuda möjligheten att se vår samtid genom nya perspektiv, med andra ögon. Men framförallt hoppas jag att vi ska skratta (och kanske gråta?) tillsammans.

Just nu är det extra viktigt att vi månar om varandras hälsa. Vi vill att du alltid ska känna dig trygg när du besöker vår teater och därför har vi tagit fram den korta skriften Trygg teater i coronatid. I den berättar vi hur vi gör för att öka din trygghet, men också vad ni ska tänka på när ni besöker oss. Tillsammans kan vi följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer men ändå njuta av gemensamma stunder i salongerna.

Varmt välkommen till din teater och ett nytt härligt spelår!

/Kajsa Giertz, teaterchef