Helsingborgs stadsteater söker entreprenör till teaterrestaurangen.

Helsingborgs stadsteater söker entreprenör till teaterrestaurangen

Teaterrestaurangen ska renoveras och beräknas stå klar i början av 2023 och är därmed också redo för att öppna upp igen med en ny, driven restauratör med lång erfarenhet inom branschen. Teaterrestaurangen har under åren haft många ansikten men nu är det dags för att – i nära samarbete med teatern – återuppstå med ett brak.

Lokalerna är helt unika för Helsingborg med sin stilrena 70-talsarkitektur. Det finns stor potential att skapa en restaurang med stark karaktär som bjuder Helsingborgs stadsteaters publik och andra gäster på ett besök utöver det vanliga. Teaters varumärkeslöfte är ”Här väcks känslor till liv” och förutom stadens invånare kommer publik från andra delar av Sverige och därtill Danmark. Helsingborg Arena & Scen AB (HASAB) söker nu hyresgäster till lokalerna för att bedriva en teaterrestaurang. Vi kommer att ha en löpande dialog med ett urval av intressenter baserat på det underlag som skickas in och siktar på att vara färdiga med val av hyresgäst under augusti månad. I vår bedömning av val av hyresgäst väger ett koncept som lyfter besöksupplevelsen till en helhet och överensstämmer med teaterns varumärkeslöfte, ”här väcks känslor till liv”.

Utöver ovan konceptbeskrivning önskas även en tydlig beskrivning hur krögaren arbetar med personalutveckling och värdegrundsarbete. För teatern finns en framtagen värdegrunds- & medarbetarfilosofi som går att ta del av under processen

Under en säsong spelas cirka 200 egenproducerade föreställningar på de tre olika scenerna Storan (585 platser), Lillan (ca 150 platser) och Foajéscenen (ca 100 platser). Utöver de egna produktionerna tillkommer gästspel, konferenser, mässor och evenemang vid vilka det serveras mat i olika utsträckning. Kombinationen mat och teater erbjuds redan idag i form av Soppteater och Afternoon Tea-teater. Att utveckla koncept tillsammans med restaurangen, erbjuda teatersupé, pausservering och matservering vid uthyrningar är en naturlig väg framåt för att möta upp och leverera god service och scenkonst i en perfekt kombination.

Teaterhuset ska vara ett levande hus där var och en känner sig välkomna. Det finns högt ställda förväntningar på generösa öppettider i dialog med Helsingborgs stadsteater. En förutsättning är att restaurangen är öppen i samband med förställningar på teatern. Målet är att verksamheterna ska leva i symbios och lyfta varandra!

Krav på erfarenhet av:

    • att hantera större mängd serveringspersonal under ett evenemang
    • tillagning, beredning och servering av mat till stora sällskap om ett hundratal gäster
    • försäljning i publik miljö
    • lunchservering och à la carte-servering
    • arbetsledning

Är du intresserad av att driva restaurangen? Skicka in följande senast den 20 juli 2022:

Skicka till britta.jonasson@helsingborg.se, och skriv ”Teaterrestaurang” i ämnesraden på mailet. För frågor och ytterligare underlag, kontakta:

Britta Jonasson, Foajechef britta.jonasson@helsingborg.se, tel. 0730-41 45 92 eller Charlie Fält, Arenachef, charlie.falt@helsingborg.se,tel. 0702-10 74 99.