Ljuset på

Ljuset på

Vi lyfter teman och högaktuella ämnen som är kopplade till teaterns pjäser eller händelser i samhället. Kvällen kan innehålla en föreläsning med en inbjuden gäst eller ett samtal med föreställningens konstnärliga team. Längd max 1 timme.

Fri entré!

29 augusti: Drottningens juvelsmycke. Dramaturgen och översättaren Magnus Lindman berättar om författaren Carl Jonas Love Almqvist och hans roman Drottningens juvelsmycke.

12 september: En djupdykning i Jeanne d’Arc med KG Hammar – om tro förr och nu. En av åtalspunkterna mot Jeanne d´Arc handlade om huruvida de röster hon hört verkligen var gudasända eller ej. I ett sekulariserat Sverige kan det vara svårt att föreställa sig hur allvarligt denna fråga behandlades. Idag skulle alla som handlade på inrådan av röster i huvudet betraktas som otillförlitliga.
KG Hammar ger perspektiv på hur tron har gått från att vara en rättsfråga till en privat fråga. Jeannes övertygelse om att världen behövde förändras fick då hjälp av de röster hon hörde, men med vilka övertygelser handlar dagens hjältar?

2 november: När då då – Sagofredag med författaren Pija Lindenbaum
7 november: En julsaga
3 januari: Knutpunkten (OBS! På Lillan)
29 januari: En alldeles särskild dag
5 mars: Woyzeck

Tid: Klockan 18:30 på Foajéscenen (utom Knutpunkten).