Trygg teater i coronatid

Äntligen är det möjligt att besöka Helsingborgs stadsteater igen!

Det ska vara tryggt att gå på teater även i coronatid. Vi följer utvecklingen noggrant och har tagit fram en rad förebyggande rutiner i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Allt för att du ska få en så bra teaterupplevelse som möjligt och för att teaterns personal ska få en trygg och säker arbetsmiljö. Ändrar Folkhälsomyndigheten rekommendationerna, lyssnar vi på dem och anpassar våra rutiner. Informationen på den här sidan uppdateras därför löpande.

Att tänka på
Kom i god tid, håll avstånd och följ anvisningarna från våra publikvärdar. Håll god handhygien, hosta och nys i armvecket och stanna hemma om du har symptom eller tillhör en riskgrupp.

Inför ditt teaterbesök
För att undvika köbildning rekommenderar vi dig att i första hand köpa biljetter digitalt på helsingborgsstadsteater.se eller på telefon 042-10 68 10. Biljettkassan är öppen för den som önskar köpa biljetter på teatern. Tänk på att teatern numera är kontantfri, som ett led i att göra det säkrare för vår publik och personal.

Vi följer regeringens beslut om antal besökare i publiken. Placeringen i salongerna anpassas efter varje produktion med avstånd mellan platserna. Oavsett hur många vi får släppa in, kommer vi dock inte att ta in fler än att alla kan fortsätta hålla rekommenderat avstånd. Notera att teaterns personal behöver kunna placera publiken på ett sätt som säkerställer att alla håller avstånd till varandra. Därför kan vi inte garantera att du får sitta på det stolsnummer som står på biljetten.

Vart går jag inför en föreställning?
En timme innan föreställningens start öppnas dörrarna till teatern. Det finns gott om plats i foajén för att hålla avstånd från dem du inte kommer i sällskap med. Salongen öppnar 20 minuter innan föreställningen börjar, så att alla kan gå in i lugn och ro utan risk för köbildning.

Hur gör jag om jag behöver hörhjälpmedel, ledsagare eller annan assistans?
Hörslingor finns på plats. Mejla stadsteatern@helsingborg.se eller ring 042-10 68 10, så ska vi försöka hjälpa dig med dina önskemål.

Kan jag tvätta händerna på teatern?
Kom ihåg att tvätta eller desinficera händerna innan ditt besök. På teatern finns även gott om toaletter med handfat och flytande tvål. På ett antal platser runt om i foajéerna har vi placerat ut handsprit. Både hallar, toaletter och allmänna utrymmen rengörs noggrant och regelbundet.

Kan jag sitta med mitt sällskap?
Vår ambition är att ni som kommer till teatern i sällskap, och vill sitta tillsammans, ska kunna göra det. Det är dock inget vi kan garantera, eftersom vi följer myndigheternas rekommendationer om avstånd.

Kan jag hänga in mina kläder?
Ytterkläder får inte tas med in i salongerna utan ska hängas in i skåpen i foajéerna. Kom ihåg att ta med en 10-krona så att du kan låsa skåpet.

Får en gå på toaletten under föreställningen?
Det går bra att använda toaletterna före, under och efter föreställningen, men försök att hålla ett tillräckligt bra avstånd till andra i publiken om du måste gå ut när föreställningen är igång. Toaletterna rengörs noggrant och regelbundet för att minska eventuell smittorisk.

Kommer det att serveras förtäring och dryck?
Lättare förtäring, snacks och dryck finns till försäljning innan föreställningen och under pausen. Notera att vin och öl endast serveras i pausen. Passa gärna på att förköpa till pausen redan när du anländer till teatern, så skapar vi bättre förutsättningar för allas säkerhet. I baren finns ett kölappssystem som innebär att du slipper köa och kan slå dig ner i lugn och ro i väntan på din tur. Observera att kassan är kontantfri.

Vad händer i pausen?
Pausserveringen sker som vanligt och alla hjälps åt att visa hänsyn till varandra vid in- och utgång i salongen. Kom ihåg att hålla avstånd! Observera att kassan är kontantfri.

Vad händer när föreställningen är slut?
För att lämna salongen med ett betryggande avstånd till varandra är det samma råd som gäller här: håll avstånd och gå ut i lugn och ro.

Vad gör jag om jag känner mig sjuk?
Om du känner dig sjuk eller har symtom på sjukdom är det viktigt att du stannar hemma. För att skapa goda förutsättningar att följa rekommendationerna har vi tillfälligt gjort om våra köpvillkor. Det innebär att du under en period kan boka om din biljett eller få ett tillgodohavande om du kontaktar oss senast 24 timmar innan föreställningen. Våra tillfälliga villkor gäller tillsvidare. För senaste info, besök vår webbplats helsingborgsstadsteater.se
Om du har fler frågor, kontakta oss på stadsteatern@helsingborg.se