Välkommen till säsongen 2021–2022

Kära publik!

Efter en lång prövotid är det vardagen jag saknar mest av allt. Att få umgås och kramas med familj och vänner, utan rädsla för att smitta eller bli smittad. Näst högst upp på önskelistan ligger förstås att vi ska få spela teater igen, att få se vår publik i en fullsatt salong där skratten ljuder och applåderna rungar över bänkraderna.

I svåra tider tror jag att det är viktigt att våga vara visionär. Vad händer post-corona? 
Efter första världskrigets och spanska sjukans härjningar i början av 1900-talet blev det glada 1920-talet en motreaktion. Årtiondet präglades av högkonjunktur, kulturell blomstring och särskilt den yngre generationen firade mycket och gärna – inte sällan ackompanjerat av den nya musikgenren jazzen. 1920-talet har sedan dess varit en symbol för hur människor kollektivt kan resa sig efter de tuffaste av tider.

Jag är förvissad om att vår ofrivilliga paus under coronapandemin kommer att följas av bättre tider. Unga som gamla törstar efter fysiska träffar, att få gå på restaurang eller fylla en teatersalong. Därför uppenbarar sig vår pigga och framstående teaters 100-årsjubileum som en glädjefull milstolpe. I dessa tider känns det trösterikt att låta spelåret 21/22 gå i festens tecken. Jag hoppas att vi får många tillfällen att fira tillsammans under året.

Varmt välkommen till din 100-åriga teater!

Kajsa Giertz, teaterchef