fbpx

Hitta hit

Stadsteatern ligger mitt i hjärtat av Helsingborg, med närhet till kollektivtrafik, restauranger och övrigt kulturliv. Teaterns stora scen, Storan, och foajéscenen har besöksadressen Henry Dunkers plats. Teaterns lilla scen, Lillan, har sin ingång på andra sidan huset och har besöksadressen Karl Johans gata 1.

Kollektivtrafik
Med kollektivtrafik tar du dig enkelt till Helsingborg med Öresundståg eller Pågatåg. Väl i Helsingborg är närmaste hållplats till Stadsteatern Helsingborg Sundstorget. Här stannar busslinjerna 1, 2, 3, 7, 8, 22, 221. Från busshållplatsen tar det bara ett par minuter att gå till teatern. Om du kommer med tåg, båt eller buss till Helsingborg stiger du av på Knutpunkten. Härifrån tar det cirka 10–15 minuter att gå till teatern.

Särskilt parkeringstillstånd (RH)
För besökare med särskilt parkeringstillstånd (RH) finns närmaste parkeringsplats på Drottninggatan mitt emot teaterns entré.

Taxi och färdtjänst
För besökare som åker med taxi eller färdtjänst finns det gott om plats att stanna utanför Konserthuset ett stenkast bort från Storans entré eller på vändplan i början av Karl Johans gata om man ska besöka Lillan.

Kör du bil?
Besökare som väljer att ta bilen till Stadsteatern hänvisar vi till stadens allmänna parkering.
Vi rekommenderar även Helsingborgs stads parkerings-app till mobilen. Läs mer om appen här.