fbpx
Skolombud

Skolombud

Ge dina elever en ny upplevelse och spännande ämnen att diskutera tillsammans. Teater gör världen till en lite bättre plats. Det är vi säkra på. För oavsett om du ser en nyskriven pjäs eller en hundraårig klassiker vidgas dina vyer. Teater ger inblick i och förståelse för andras liv. Välkommen in i teaterns magiska universum!

För dig som är pedagog i skolan inom Helsingborgs kommun
Kultur i skolan är en kommunal satsning som ger möjlighet för samtliga elever i åk 2 på gymnasiet i Helsingborg att se en utvald föreställning kostnadsfritt.

Elever i mellanstadiet inom den kommunala och fristående skolan, samt anpassad skola i Helsingborg ges möjlighet att göra ett studiebesök bakom kulisserna på Stadsteatern kostnadsfritt.

Önskar du boka biljetter till teaterföreställning för elever i gymnasiet åk 2

Lägg till dina kontaktuppgifter på vår mejllista så får du aktuella erbjudanden om teaterbesök för dina elever. Mejla ditt för- och efternamn, telefon, e-post samt skola till: stadsteatern_skola@helsingborg.se

Här kan du boka rundtur bakom kulisserna för mellanstadieelever: Boka rundtur

Om du har frågor eller vill boka biljetter
Välkommen att kontakta skolkoordinator Josefin Persson: stadsteatern_skola@helsingborg.se

Du kan också läsa mer om Kultur i skolan här.

Om Helsingborgs stadsteater
Helsingborgs stadsteater är på många sätt en unik teater i Sverige. När teatern byggdes 1976, beslutade man sig för att all tillverkning av dekor och kostymer med mera skulle ske i huset. Därför finns det både snickeri, målarateljé, attributverkstad, kostymateljé, patineringsverkstad, rekvisitaverkstad samt peruk- och maskateljé. Ytterst få saker tillverkas utanför huset. Teaterns två scener, Storan och Lillan, har ett modernt och spännande scenmaskineri.