Helsingborg 2021-10-06

Välkommen tillbaka!

Den 1 oktober hävdes myndigheternas publikrestrektioner och vi har släppt upp samtliga biljetter till säsongen.

Vi rekommenderar dig att i första hand köpa biljetter digitalt på helsingborgsstadsteater.se. Biljettkassan är öppen för den som önskar köpa biljetter på plats, det går även bra att kontakta oss på telefonnummer 042-10 68 10. Se öppettider här. Tänk på att teatern är kontantfri.

Ta del av senaste nytt först av alla genom att följa oss i våra sociala medier och prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du anmäler dig längst ner på den här sidan.

Att tänka på inför ditt besök hos oss

2021-10-01

Vi är måna om både vår publik och vår personal och i enlighet med rekommendationerna uppmanar vi fortsatt besökare att tvätta händerna, stanna hemma vid sjukdomssymptom och fortsätta följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

För vuxna som inte är fullvaccinerade mot covid-19 gäller rekommendationen att hålla avstånd till andra. Undvik särskilt nära kontakt med personer i riskgrupp eller personer som är 70 år och äldre.

Var går jag inför en föreställning?
En timme innan föreställningens start öppnas dörrarna till teatern. Det finns gott om plats i foajén för att hålla avstånd till andra sällskap. Salongen öppnar 15 minuter innan föreställningen börjar, så att alla kan gå in i lugn och ro utan risk för köbildning.

Kan jag sitta med mitt sällskap?
För de besökare som köpte sin biljett före den 15 september, i sällskap om två eller mer, kan vi inte garantera att det går att flytta ihop. Detta eftersom biljetterna såldes under då rådande rekommendationer om avstånd.

Finns det garderob?
Ytterkläder hängs in i skåpen i foajéerna, pollett finns att låna på plats. Observera att ytterkläderna inte får tas med in i salongen.

Hur arbetar Helsingborgs stadsteater med rutiner?
Vi arbetar för att minimera risken för smittspridning och följer lagar, förordningar och uppdaterar rutiner kontinuerligt efter Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer. Riskbedömningar genomförs kontinuerligt och vi samarbetar med företagshälsovården och smittskyddsläkare för att säkerställa ett tryggt teaterbesök.

Är det aktuellt att använda vaccinpass?
Inte i nuläget. Helsingborgs stadsteater följer lagar och förordningar och kan inte ta egna beslut om vaccinpass.

Kommer det att serveras förtäring och dryck?
Lättare förtäring, snacks och dryck finns till försäljning innan föreställningen och under pausen, medan vin och öl endast serveras i pausen. Förbeställ gärna genom vårt formulär för att minska köbildning fram till 24 timmar innan ditt besök, via formulär på hemsidan.

Vad gör jag om jag känner mig sjuk?
Om du känner dig sjuk eller har symtom på sjukdom är det viktigt att du stannar hemma.

Vad händer om föreställningen blir inställd?
I möjligaste mån kontaktar vi dem som har köpt biljett till en föreställning som är inställd. Du har rätt att boka om din biljett eller få pengarna tillbaka.

Om du har fler frågor, kontakta vår biljettkassa genom att mejla till ombud.stadsteatern@helsingborg.se eller ringa till 042-10 68 10.


Ändringar i programmet

Ken Ring – tack för mig tour.
Arrangören har valt att flytta fram konserten till 27 november 2021 klockan 19.00. Biljetter köpta till 18 april, 12 oktober 2020 och 12 mars 2021 gäller för det nya datumet.


Våra köpvillkor 

Läs om våra allmänna köpvillkor här.

Vid inställd föreställning
I möjligaste mån kontaktar vi dem som har köpt biljett till en föreställning/konsert som är inställd. Vid ett inställt evenemang har du rätt att boka om din biljett eller få pengarna tillbaka.