fbpx
Allt som är underbart.

Du är sex år gammal. Mamma är på sjukhus. Pappa säger att hon har gjort ”något dumt.” Hon har svårt att vara lycklig. Så du börjar göra en lista över allt som är lysande och underbart i världen. Allt som är värt att leva för.

Trailer

  1. Glass
  2. Kung Fu-filmer
  3. Brinnande saker
  4. Att skratta så hårt att det sprutar mjölk ur näsan
  5. Byggkranar
  6. Mig

Du lämnar den på hennes kudde. Du vet att hon har läst den eftersom hon har rättat till din stavning. Du växer upp, börjar plugga, träffar kärleken och hela tiden fortsätter du att fylla på listan, som får större och större betydelse i ditt liv.

Allt som är underbart är en varm och gripande monolog med humorn i centrum. Det är en berättelse om livets mörker, men framför allt om hopp och förtröstan och om hur långt vi är villiga att gå för dem vi älskar. I samspel med publiken skapas en unik feelgood-föreställning på Jacob Hansens hus mysiga innergård*.

Allt som är underbart regisseras av Nils Dernevik som även tillhör teaterns fasta skådespelarensemble. Det här är hans regidebut på Helsingborgs stadsteater..

*Allt som är underbart spelas utomhus på innergården till Jacob Hansens hus. Vi släpper in 50 personer per föreställning och det är gott om plats. Du sitter på stolar med en meters avstånd och sällskap får sitta max fyra personer tillsammans. Innergården öppnar 30 minuter före varje föreställning och du är välkommen att ta med mat och alkoholfri dryck.

Allt som är underbart.