fbpx
Antigone.

Bittra strider, etiska dilemma, kärlek – och lite humor. Allt ryms i de 2 500 år gamla, men ständigt aktuella, grekiska dramerna. I ett av de mest kända ställs Oidipus dotter Antigone inför ett svårt beslut efter att hennes bröder Eteokles och Polyneikes dödat varandra i en tvekamp. Eftersom Polyneikes tidigare har flytt landet och stridit på fiendesidan tillåter kung Kreon inte att han begravs. För att ge sin bror ett värdigt slut måste Antigone trotsa överheten. Det får konsekvenser ingen kunnat räkna med. Allra minst kung Kreon själv.

Antigone är en berättelse om vad som kan hända när rätt ställs mot fel och rätt mot rätt. Kan man bryta mot samhällets lagar för att följa sin egen moral? Vad vi lär oss? Att ingen kan undkomma sitt öde.

Regissören Örjan Andersson är även en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer och efter succén med Drottningens juvelsmycke (2019) återvänder han nu till Helsingborg. Tillsammans med en stor ensemble, bestående av både skådespelare och dansare, gör han den klassiska tragedin Antigone till en lekfull och skruvad teaterfest som flirtar med den tid vi lever i idag.

Biljetter släpps i augusti.

Antigone.