Cecilia Borssén

Medverkar säsongen 2018/2019 i Jeanne d’Arc, En julsaga och Woyzeck.

Cecilia Borssén tillhör Helsingborgs stadsteaters fasta ensemble.

På Helsingborgs stadsteater har hon bl a medverkat i Macbeth, Ohörda rop, Sorgen klär Elektra, En julsaga, En handelsresandes död, Bröderna Lejonhjärta, Askungen, Cabaret, Alkohålet, Trettondagsfton, Everything Goes, Cancerbalkongen, Kvinnan från förr, Snövit och sju miffon, Onkel Vanja, Allt som är ditt, Duvorna, Tjuvar, Resan till Melonia, En midsommarnattsdröm, Kolla vad jag kan!, Den enfaldige mördaren, Hamlet, Körsbärsträdgården, Min fru går igen, Pelle Erövraren, Stillheten, Vår klass, Vinterresa, Det blåser hela tiden, Som ni vill ha det, Det löjliga mörkret, Farmor och vår Herre och Ett dockhem.

UPPSÄTTNINGAR I URVAL;
Ringaren i Notre Dame 2008
Cancerbalkongen 2009
Kvinnan från förr 2009
Onkel Vanja 2010
Resan till Melonia 2011
Tjuvar 2011
Den enfaldige mördaren 2012
Körsbärsträdgården 2014
Pelle Erövraren 2014
Stillheten 2015
Vår klass 2015
M.fl

FRÅGOR OM SANNING.

När är det okej med en vit lögn?
När en själv anser att vikten av sanningen är så obetydlig att den vita lögnen gör mer nytta.

Vilken sanning tycker du att Stadsteatern ska sprida?
Sanningen om allas lika värde.

Handen på hjärtat, när ljög du senast?
Det är av det mer obetydliga slaget; att jag svarat att allt är bra när jag i själva verket just då inte mått toppen. Men det kanske går under kategorin vita lögner? Jag är ingen person som ljuger utan är mer av arten ”kryddare”. Det är trevligt och nöjsamt att vid väl valda tillfällen piffa till en historia eller händelse litegrann.

Tror du att teater kan förbättra samhället?
Om en tror att teater kan vidga människors vyer, skapa empati, kunskap och förståelse för omvärlden, sin nästa och sig själv så kan teatern i den meningen förbättra samhället!