Lunchkör

Lunchkör.

Ett kort, intensivt körpass där du deltar på drop in-basis. Ingen vana eller föranmälan krävs.

Sjung ut på Stadsteatern

Elin Heijkenskjöld leder Helsingborgs stadsteaters nya satsning, Lunchkören.

Varför startar Stadsteatern en lunchkör?

–Jag har ett förflutet som körledare och när jag såg att Malmö live har en lunchkör tyckte jag att det verkade vara ett spännande koncept. Jag åkte dit och testade och det var kul. Jag gillade att det var Sham! Bam! Och sen sjöng man lite. Förhoppningsvis har kördeltagaren andats rätt i trettio min i alla fall under den dagen.

Andats rätt, hur menar du då?

–Det händer nåt med kroppen när man sjunger. Man syresätter blodet och får igång kroppen. Det finns många bevisade hälsoeffekter med att sjunga. I vissa kommuner har man friskvårdspeng för att gå och sjunga i kör.

Får vem som helst komma?

–Absolut! Målgruppen är alla som vill ha ett uppiggande avbrott i vardagen. Man behöver inte ha några förkunskaper eller kunna läsa noter. Jag kommer att försöka entusiasmera och få folk med mig.

Vad blir det för repertoar?

–Jag har typ tusen noter framför mig men kan konstatera att det är mycket visor. Det blir lite som ”Allsång på Skansen”, minus Magnus Uggla som gästartist. Det blir alltså mest sånger på svenska, sådana som jag tror de flesta känner till.

Till sist, vad hoppas du på?

–Jag hoppas att folk som inte brukar komma till teatern vill ta steget över tröskeln. Idén med StadsteaternPLUS är att öppna upp huset mer. Då blir det inte så stor grej att gå hit. Man förstår att man bara kan komma som man är. Dessutom är det bra att ha aktiviteter på dagtid. Vi märker, inte minst genom vår Soppteater, att det är populärt.

VAD: Lunchkör på Helsingborgs stadsteater
VAR: Foajéscenen, ingång via huvudentrén
NÄR: Tisdagar kl 12.15–12.45, till och med den 30 april 2019.
PRIS: Fri entré för alla!